Abychom získali správné a přesné výsledky docházky, je třeba v hlavním okně nastavit Údržbu/Možnosti; zde můžete nastavit
Možnosti databáze a Systémové možnosti. Nejprve proveďte nastavení seznamu oddělení a přiřaďte zaměstnance do oddělení, poté nastavte heslo databáze, následně seznam svátků, třídy dovolené a pravidla docházky, seznam zaměstnanců a nastavení správce; nakonec údržbu rozvrhů, směnového plánu a plánu zaměstnance.
Poznámka: Dokud není zaměstnanci přiřazen směnový plán, systém nevytváří výkaz docházky.
Tento systém umožňuje registraci otisku prstu nebo karty po připojení k počítači, čímž se vyhneme problému neshody otisku prstu u zaměstnance; viz 2.2.2 Údržba zaměstnanců.
Tento modul umožňuje pohodlnou správu jednotlivých oddělení, především přidávání a rušení oddělení oraz registraci zaměstnanců; podrobnosti níže:
Klikněte na podmenu "Seznam oddělení" v menu "Údržba/Možnosti"; zobrazí se následující okno:

Při přidávání oddělení nejprve klikněte levým tlačítkem na nadřazené oddělení nového oddělení, klikněte na tlačítko "Přidat", zadejte název nového oddělení do dialogového okna a kliknutím na "OK" uložte.
Při úpravě oddělení nejprve vyberte oddělení kliknutím levým tlačítkem, klikněte na tlačítko "Přejmenovat", zadejte nový název a poté kliknutím na "OK" uložte.
Při mazání oddělení stačí nejprve vybrané oddělení vybrat kliknutím levým tlačítkem, kliknout na tlačítko "Smazat" a v výstražném okně vybrat "Ano".
Pokud chcete změnit podřízenost oddělení, nejprve vyberte oddělení k úpravě kliknutím levým tlačítkem, podržte a přetáhněte jeho název do nového nadřazeného oddělení. Následně postupujte podle pokynů.
Klikněte na tlačítko "Zaměstnat". Zobrazí se následující okno:

Zaměstnanci v seznamu "Zaměstnanec" jsou ti, kteří nepatří do žádného oddělení, tedy ti, kteří opustili své pozice. Je to stejné jako dovolená bez mzdy.
V seznamu "Zaměstnanec" vyberte zaměstnance, které chce vaše oddělení zaměstnat, a klikněte na tlačítko "Přidat"; vybraní zaměstnanci pak budou přidáni do vašeho oddělení.
V rámečku Zaměstnanci našeho oddělení vyberte zaměstnance, kteří opustí vaše oddělení, a klikněte na tlačítko "Odebrat"; vybraní zaměstnanci pak opustí vaše oddělení (opustí své pozice).
Po dokončení nastavení klikněte na tlačítko "Zavřít" nebo na "
", abyste se vrátili do hlavního okna Správa oddělení.